Thursday, July 26, 2012

kenapa orang tak like status FB kita?

biar kaki yang mengelike..hahaha


ASSALAMUALAIKUM
kenapa orang tak like status kita di facebook ye? nak tahu tak sebab apa?
continue membaca dibawah ye :D
1) Status kita tak menarik perhatian dan membosankan
contohnya ( cantiklah selipar baru aku )
dengan status contoh diatas orang yang membaca pun rasa macam nak lempang..
ignore ignore!
2) LIKE si pembaca terlalu mahal.. haa ada ke macam tuh? ada2.. bagi dia LIKE beliau terlalu SPECIAL untuk diberikan kepada sesiapa.. hanya orang tertentu je dapat LIKE daripada dia..
3) LIKE sebab memilih rupa? haa sebab yang buat status tuh hensem, cantik.. apa2 status dari si hensem dan si cantik tuh pasti akan diLIKE sampai beribu2 LIKE.. walaupun statusnya hanya IMY (i miss you) 
4) Diskriminasi jantina.. ehhh ada jugak mcm nie? ada2.. yang nie ada 2 kategori.. first dia akan like status sejantina je.. jantina yg 1 lagi dia tak kan LIKE.. mcm pelik je kan? tapi ada.. adalah tuh "masalah" dia.. harap faham la ye! hurm second sebab yang buat status tuk awek so akan dapat perhatian la dari jejaka2. kalau yang buat status tuk pakwe so buat status pun mcm wujud tak wujud je..

5) Bila status kita dibuat untuk dibaca ONLY ME
hahaha.. itu kes berat! memang takde orang nak like la kan.. sebab hanya si pembuat status je boleh baca
orang lain tak boleh baca.. naya2! mulalah feel FOREVER ALONE :p
so setting balik!
hahaha itu yang yuyu kajilah tentang perangai2 manusia tentang memberikan LIKE nie
tak tahu la pendapat korang lak macam mana?
kalau nak berkongsi pendapat apa salahnya kan.. jom2 komen entry nie..hihi
so macam mana nak handle this case? begini2
first! buat la status yang menarik perhatian.. status yang best2 sikit.. tak pun status yg berkongsi maklumat ke, tips2 ke, status lawak ke.. insyaallah mesti akan dapat like punya..hihi
second.. rajin2 kan jari jemari korang untuk mengelike status kawan2 korang di facebook.. cuba try like status kwn korang banyak2.. mesti kawan korang akan INGAT nama korang.. then bila korang tak like status dia mesti kawan korang tuh akan rindu kat korang..then dia "terlike" la status korang supaya korang ingat kat dia.. CONFIRM! try buat okey? hihi
third..korang masuk la group KakiLike
group tuh mmg kakilike belaka la.. kalau korang buat status kat situ confirm ramai like then
ada yang add korang then korang approve jangan terkejut kalau
dorang BOOM semua status korang.. tengok2 penuh notification dorang LIKE..
fourth.. yang ni yuyu tak berapa sure la.. sebab yuyu tak pernah guna.. korang try guna autolike
yang yuyu tau siapa yang guna autolike sekali dia buat status boleh cecah beratus2 like yang like status dia..
yang like tu pulak bukan orang malaysia tapi orang luar negara.. so boleh la perasan jadi artis jap :p
siapa2 yang nak guna autolike tengok kat bawah yee

Untuk Pengguna Mozilla Firefox sahaja .

1. Install mende >NIE<
2. Lepas dah install, Restart Mozilla Firefox korang
3. Klik kat muka Monyet tuu sampai dia menyala..
4. Install plak mende >NIE<
5. Tunggu sampai dah siap install, lepas tu restart semula Mozilla Firefox
6. Sign in Facebook korang..
7. Nanti ada keluar menu macam ni :

Like all statuses
UnLike all statuses
Like all comments
UnLike all comments
*Expand Coment *Cooming Soon(Auto Olderpost) *Like All Statuses *Unlike All Statuses
*Like All Coment *Unlike All Coment
credit Yasmin Aris
so pandai2 korang la tekan yang mana patut yee..hihi
yuyu pengguna google chrome so tak dapat la nak guna! :p
so selamat mencuba la yeee! GOOD LUCK!

HASTA LA VISTA
CHAWCINCAU~

1 comment:

Rosma Ayie said...

lau dah letak onlyme tu mmg nk kena lempang la lau pelik orang xlike lgsung sttus dia..aptah lgi nk baca..
tapi takut gak autolike ni.. cam2 org luaq bleh msuk fb kita kan..\
rosmalizacabei@blog.spot.com